Ημερομηνία άφιξης

Ημερομηνία αναχώρησης

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Η Αμφιλοχία απέχει από την Αθήνα 314 χλμ. και αποτελεί ένα κομβικό οδικό σημείο της Δυτικής Ελλάδας. Από εκεί διέρχονται όσοι κατευθύνονται οδικώς από τη Νότια και Κεντρική Ελλάδα προς την Ήπειρο, τη Λευκάδα και την Κέρκυρα. Η πόλη της Αμφιλοχίας απλώνεται, αμφιθεατρικά δομημένη, ανάμεσα σε δύο λόφους στο μυχό του Αμβρακικού κόλπου, στεφανώνεται δε και από ένα μικρό δασύλλιο. Μικρή αλλά όμορφη πόλη, δεν λέγεται τυχαία νύμφη του Αμβρακικού και πρωτεύουσα του Βάλτου.Η Αμφιλοχία είναι γεμάτη από στενά δρομάκια και γραφικά σοκάκια, τα οποία μεταφέρουν τον επισκέπτη σε παλαιότερες εποχές, καθώς περπατά ανάμεσα σε κτίσματα που στέκουν 100 και πλέον χρόνια. Στις γειτονιές της Αμφιλοχίας κυριαρχούν η πελεκητή πέτρα και το κεραμίδι. Όπου και εάν γυρίσει κανείς το βλέμμα του απ’ οποιοδήποτε σημείο της Αμφιλοχίας, απολαμβάνει το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο της φύσης.

Το όνομα της κατά την Τουρκοκρατία ήταν Καρβασαράς (από το Καραβάν - Σεράι, δηλαδή σταθμός καραβανιών), ενώ μόλις το 1908 μετονομάστηκε σε Αμφιλοχία. Αξίζει να επισκεφθεί κανείς και την αρχαία ακρόπολη της Λιμναίας, στα νοτιοανατολικά της πόλης και σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το κέντρο.

Πρόσβαση στην Αμφιλοχία


Από Αθήνα

Με αυτοκίνητο:
Αθήνα - Πάτρα (Ρίο), διέλευση από γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (ή μέσω ferry-boat) και στη συνέχεια κατεύθυνση προς Αμφιλοχία.
Εναλλακτικά, Αθήνα - Θήβα - Δελφοί - Ναύπακτος και στη συνέχεια κατεύθυνση προς Αμφιλοχία.
Με ΚΤΕΛ:
ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας πληροφορίες στο τηλ: 210 51 29 293

Από Θεσσαλονίκη

Με αυτοκίνητο:
Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα, μέσω Εγνατίας Οδού και στη συνέχεια κατεύθυνση προς Αμφιλοχία.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας και μέσω Μπράλου (μετά την Λαμία στροφή δεξιά προς Αμφισσα - Ιτέα - Ναύπακτος) να φτάσετε στη Ναύπακτο και στη συνέχεια κατεύθυνση προς Αμφιλοχία.
Με ΚΤΕΛ:
ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας πληροφορίες στο τηλ: 2310 595 491